Milyen legyen az a tavaszi gyerekcipő, amit a fiúk hordanak?

Az ideális tavaszi gyerekcipő megtalálása mindig is kihívás elé állította a szülőket. Mennyire legyen meleg a választani kívánt darab? Tényleg csak a legdrágább darabok bizonyulnak megfelelőnek? Mit jelent a supinált kivitelezés? Olyan kérdések ezek, melyekkel gyakran szembesülnek a tavaszi gyerekcipő iránt érdeklődők. Különösen így van ez akkor, ha fiúk számára alkalmas viseletről van szó, hiszen míg a lányok általában kíméletesen bánnak egy-egy lábbelivel, addig a fiúk hajlamosak próbára tenni a cipő strapabírását. Ezzel nincs is semmi gond, hiszen az aktív gyermekkor hozzájárul az egészség megőrzéséhez. Ma már több olyan, hazai márka is jelen van a piacon, melyek minőségének köszönhetően az intenzív használat sem jelenthet gondot, és a lábbelik sokáig megőrzik eredeti állapotukat.

Supinált cipők a boka egészségéért

Tavaszi gyerekcipő kapcsán is mindenképpen említést érdemel az egészséges lábakra való odafigyelés. Nem véletlen hangsúlyozzák a szakemberek is gyakran, hogy a supinált kivitelezés a legjobb választás annak érdekében, hogy a boka megfelelő tartást kapjon, és a talpizmok is folyamatosan tornázzanak. E szempontból a Szamos tavaszi gyerekcipők kiváló minőséget képviselnek, s minden szezonban újabb és újabb trendi darabokkal lép piacra a hazai márka.

Tépőzáras, sportos tavaszi gyerekcipő

Amint a tavasz első napsugarai kisütnek, az apró örökmozgókat szinte lehetetlen a szobában marasztalni. Hogy mihamarabb a szabadban futkározhassanak, a tépőzáras tavaszi gyerekcipők bizonyulnak a legjobb választásnak. Az akár több helyen tépőzárral záródó lábbelik biztosan tartják a lábakat, így a futkározás közben sem kell tartani attól, hogy egy óvatlan mozdulattal a boka esetleg kibicsaklik.

Kényelem a bőr természetességével

Szülőként gyakran szembesülni azzal a problémával, hogy az aktív mindennapokban a gyerkőc lába beleizzad a cipőbe. Erre különösen érdemes figyelni az átmeneti hónapokban, amikor ugyan a bakancsok már túl melegnek bizonyulnak, de némi védelem még mindig szükséges az időjárás viszontagságaival szemben. Nem véletlen, hogy a bőr, mint alapanyag töretlen népszerűségnek örvend. Ma már elérhető áron hozzá lehet jutni az általa képviselt minőséghez, mely nem csak strapabíró, de természetességének köszönhetően az izzadást is megakadályozza.

Orrvédővel ellátott megoldások

Azzal minden szülő tisztában van, hogy a fiúk bizony igencsak kihívás elé állítják a viselt lábbeliket. Legyen szó focizásról, futkározásról, homokozásról, vagy apunak a kertben történő segédkezésről, a tavaszi gyerekcipő sokféle külső hatásnak van kitéve. A gyártók éppen ezért kifejezetten olyan darabokkal is piacra lépnek, amelyek megerősített orrvédővel vannak ellátva, ezzel biztosítva az időtálló minőséget a lábbeli számára. Mivel az erős igénybevétel gyakran éppen az orr-részen mutatkozik meg, így érdemes az orrvédős változatot választani az aktív kis lurkók számára.

Vagány minták és színek

Ha fiú cipőkről van szó, akkor a kék, a barna és a szürke árnyalataival biztosan nem lehet mellélőni. A csíkok mellett a focilabda is kedvelt mintázat, de a hajós motívumok is népszerűek a kisfiúk körében. A Szamos vagány kék bőrcipői például kiváló tartást biztosítanak a lábaknak, és ugyanakkor nagyon trendinek is bizonyulnak a színek és a minták apropóján.
A tavaszi gyerekcipő kiválasztásakor tehát a kényelemre, a lábacskák számára egészséges kialakításra éppen úgy ajánlott ügyelni, mint a megjelenésre, mely eldöntheti, mennyire szívesen hordja majd a fiúgyermek az új lábbelit.