Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

5 tanács téli gyerekcipő választáshoz

5 tanács téli gyerekcipő választáshoz

Amikor saját részre vásárolunk lábbelit, akkor rendszerint tisztában vagyunk azzal, milyen igényeink és elvárásaink vannak. Más a helyzet azonban akkor, ha gyerekcipő beszerzése a cél. A szandálok és a sportos benti cipők általában nem jelentenek túl nagy kihívást, de a téli lábbelik már sokkal inkább feladják a leckét. Nem csak méretben különböznek a gyerekcipők a felnőtt lábbelitől, hanem egészen másfajta követelményeket is támasztunk feléjük. Az esztétikumon és a tökéletes funkcionáláson túl az apró lábak egészségére kifejtett hatás sem elhanyagolható. Lássuk, milyen szempontokat érdemes fókuszba helyezni akkor, ha az őszi-téli időszakra szeretnénk új cipőt a gyerkőc számára!

 

  1. Időtálló minőség

 

Ugyan a gyerekholmikkal kapcsolatban már megszokhattuk, hogy csak rövid ideig lesznek használatban a gyors növekedés miatt, mégis nagyon fontos az időtálló minőség. Nem mindegy, hogy azért kell új cipőt vásárolni, mert a gyermek kinőtte az előzőt, vagy a silány minőség apropóján. A leggyakoribb problémák a fokozott kopás és a beázás szoktak lenni, ezek pedig téli cipők esetében korántsem vonzó jellemzők.

 

  1. Vízlepergető felület

 

Nem véletlen, hogy sokan teszik le a voksot a bőr téli gyerekcipő mellett, hiszen ez már csak alapanyagából adódóan is ellenálló. A vízlepergetés kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a gyerkőcök nem válogatják meg, hogy mennyire ügyelnek a nedvesség elkerülésére. A tócsák, a jeges felületek és a hókupacok mágnesként vonzzák az örökmozgókat, így pedig egy silány minőségű lábbeli nagyon hamar be tud ázni. Ennek egyenes következménye a megfázás, amit egyetlen kisgyerekes szülő sem kíván. Nem csak az alapanyagra és a varrásokra érdemes kiemelt figyelmet fordítani, hanem az időként aktuálissá váló felületkezelésre is. Vannak olyan speciális készítmények, melyekkel néhány hetente célszerű átkenni a felületet, ezzel óvva a minőséget és elérve a vízlepergető hatást.

 

  1. Supinált kialakítás

 

Az apró lábacskák egészséges fejlődésének érdekében a supinált kialakítással bíró cipők bizonyulnak a legjobb választásnak. A téli változatban is elérhető megoldásnak köszönhetően a láb egyfajta természetes instabilitást kap, és ehhez passzolva kénytelen tornáztatni a gyerkőc a lábfejét. A befelé dőlő boka megelőzésének érdekében a supinált téli cipőket javasolják a hozzáértők.

 

  1. Egyszerű használhatóság

 

Gyerekcipők esetében különös jelentőséggel bír az, hogy a fel-és levétel mennyire egyszerűen megy. A leginkább népszerűnek a tépőzáras és a cipzáras bakancsok, csizmák bizonyulnak. Vannak olyan típusok is, melyek ugyan rendelkeznek cipőfűzővel, amelynek hála a lábhoz igazítható a méret, de a mindennapi használat során a cipzár vagy a tépőzár szolgálják a kényelmet. Mindez az önállóságra nevelés érdekében is nélkülözhetetlen, hiszen a gyermekek számára sikerélmény, ha maguk is meg tudják oldani a cipőfelvételt.

 

  1. Természetes, légáteresztő alapanyag

 

A természetes alapanyag a bélés kapcsán is fontos. A gyerkőcök lába egyébként is hajlamos az izzadásra, pláne akkor, ha a játék hevében hosszas kinti móka várható. Lényeges, hogy ne izzadjon meg a gyermek lába a cipőben, így a túl vastag béléssel rendelkező fajták nem minden esetben váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Természetesen fontos a megfelelő vastagság, de a téli gyerekcipő választást minden esetben igazítsuk ahhoz, milyen időjárási viszonyok várhatóak és mennyi időt tölt a kicsi a szabadban. Az online rendelés kényelmét kihasználva néhány kattintással elérhetőek a legnépszerűbb gyerekcipő márkák, melyek megjelenésüket illetően is megfelelnek az elvárásoknak.