Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gyerekcipő egészségpénztárra, hogy Önnek könnyebb legyen!

Gyerekcipő egészségpénztárra, hogy Önnek könnyebb legyen!

Ha gyermekünknek lábbelit vásárolunk, az önmagában sem egyszerű feladat. Ha két éves a gyerek, akkor azért nem, mert még nem tudja lekommunikálni jól, hogy kényelmes-e számára, ha tizenöt, akkor meg azért nem, mert a divatot helyezi első helyre a kényelemmel szemben.

Hogy válasszuk ki a megfelelő lábbelit?

Különféle igények állnak fent, s a szülőknek gondot okozhat a megfelelő modell kiválasztása, merthogy több szempontnak kell egyszerre megfelelni a cipőnek: Első és legfontosabb, hogy kényelmes legyen, hisz majdnem egész nap abban van a gyermek. Fontos, hogy jól érezze magát benne, fontos az is, hogy tetszetős legyen, de még fontosabb, hogy a láb számára egészséges tartást adjon, hisz egy rosszul megválasztott cipővel több kárt okozunk, mint hasznot. Fontos, hogy a gyerek lábát figyelembe véve válasszuk ki a megfelelő cipőt, és ne azért vegyünk X modellt, mert épp az a trendi. Más és más cipő kell az egészséges lábú gyereknek, a magas lábfejűnek, a keskeny lábúnak, a lúdtalpasnak.

A sok-sok elvárás mellett a cipő ára sem mellékes

No, és ha végre megtaláltuk a megfelelő cipőt, akkor bizony nagyon nem mindegy az sem, hogy mennyibe kerül. Különösen nem mindegy a több gyermekes családoknak, az egyedülálló szülőknek, valamint iskolakezdéskor, beiskolázáskor, amikor amúgy is sok kiadás terheli a családokat. Márpedig cipő kell, ez vitathatatlan. Ráadásul a gyermekcipő lényeges kérdés, talán az egyetlen dolog a fehérneműt leszámítva, amit nem túl szerencsés használtan megvenni. Vajon hogy enyhíthetünk a magas kiadásokon?

Gyerekcipő egészségpénztárra? Igen, jól hallotta!

Ha olyan cipőt vásárolunk, ami problémás lábra való, tehát lúdtalpasoknak, esetleg magas lábfejűeknek, vagy megelőzésként supinált cipőt adunk a gyermekre, akkor megoldás lehet a gyerekcipő egészségpénztárra történő vásárlása! Egyre több gyártó lábbelije rendelkezik olyan tanúsítvánnyal, mely szerint ezen cipők orvostechnikai eszközök, ennek okán az egészségpénztáraknál az elszámolható termékek körébe tartoznak. Szerencsés dolog ez, hiszen a gyermek lábának egészsége ugyanúgy hozzátartozik az egészséges gyermekhez, mint bármi más, sőt különösen fontos: egy rosszul megválasztott cipővel számos egészségi problémát idézhetünk elő, mint gerincbántalmak, lábdeformitás, bőrbetegségek, stb.

A megfelelő cipő gyógyítja a láb különböző rendellenességeit, valamint alkalmas azok megelőzésére, így teljesen jogos, hogy egyik-másik cipőt orvostechnikai eszközként kezelnek, s mint olyan, a gyerekcipő egészségpénztárra megvásárolható.

Hogy működik a gyerekcipő egészségpénztárra történő vásárlása?

Az Önkéntes Egészségpénztári tagok, valamint a hozzátartozóik egy bizonyos rendelkezésre álló kereten belül adómentesen megvásárolhatják azokat a termékeket, gyermekcipőket, melyek rendelkeznek a fent említett tanúsítvánnyal. A cipőboltok – például supinált lábbelik vásárlása alkalmával – olyan számlát adnak, aminek segítségével az egészségpénztártól kérhetjük a cipővásárlásra fordított összeg levonását az egészségkártyánkról, melyet egy általunk megadott bankszámlaszámra utalnak.

Ezt természetesen jeleznünk kell a vásárláskor, hogy igényt tartunk ilyen fajta számla kiállítására, mivel a számlán fel kell tüntetni az egészségpénztár nevét, címét, a kártya tulajdonosának a nevét valamint a tagsági számát.

Ne hagyja ki Ön sem ezt a lehetőséget, amennyiben Ön, vagy családtagja Önkéntes egészségpénztári tag, lehetőségük van gyermekcipő egészségpénztárra történő vásárlására!