Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ünnepi gyerekcipő különleges alkalmakra

Ünnepi gyerekcipő különleges alkalmakra

Ahogy az már többször elhangzott, a gyerekcipő vásárlás több szempontból sem egyszerű feladat, s ez különösen igaz az ünnepi gyerekcipő esetén. Mondjuk ki bátran: ez plusz teher a szülőnek. Hiszen a mindennapokban igyekszünk csemeténknek kényelmes cipőt venni, olyant, ami jól bírja a hétköznapi strapát, és nem utolsó sorban a gyerek lábának egészségét is védi.
Más a helyzet azonban az ünnepi gyerekcipőkkel. Többnyire évzáróra, évnyitóra, ballagásra, óvodai, iskolai fotózásra, egy-egy családi összejövetelre, esküvőre, keresztelőre adjuk a gyerek lábára ezeket a cipőket. S bizony erre az évi egy-két alkalomra kell vennünk egy másik, ünneplős cipőt.

Kislányok esetében nincs is nehéz dolgunk, hisz melyik lányka ne venné fel szívesen az édesanyja magas sarkú cipőjét, melyik kislány ne álmodozna „ kopogós” cipőről? Esetükben épp az a probléma, hogy télen, esőben, hóban, hidegben, hétköznap is járnának a csini kis cipellőjükben. A fiúk azonban nehezen cserélik le a kényelmes, trendi sportcipőjüket valami fekete, csinos, alkalmi cipőre, ami jól megy az ünneplős nadrághoz. Ők ahhoz is szívesebben vennének fel sportcipőt. No, de van az a helyzet, amikor tetszik vagy sem, de ünnepi gyerekcipő után kell nézni.

Hol keressünk megfelelő alkalmi cipőt?

Bár szó volt már arról, hogy gyerekcipőből nem tanácsos használtat venni, ez alól talán kivétel lehet az ünnepi gyerekcipő. Hiszen gondoljunk csak bele: A gyerekek lába rohamosan nő, az alkalmi cipőket csak ritkán veszik fel, így egy-egy méretű ünnepi gyerekcipő rossz esetben is csak három-négy alkalommal van összesen a gyerek lábán. Tehát e tekintetben talán bocsánatos bűn, ha testvértől, rokontól, ismerőstől veszünk át alkalomra való lábbelit, hiszen esélye sem volt széthasználni, tönkretenni a cipőt az első gazdájának sem. Ha rokonságban, ismeretségi körben nem találunk, érdemes a használt gyerekholmik oldalán is körülnézni az interneten, igazi kincsekre lehet bukkanni olykor.

Persze van, aki ragaszkodik az ünnepi gyerekcipő esetében is az új lábbelihez, ők természetesen a cipőboltokban, cipő webáruházakban a szebbnél szebb topánkák és egyéb lábbelik között csemegézhetnek, hisz a gyártók gondolnak az ünnepi alkalmakra is. A webáruházak zömében külön menüpontban találjuk az alkalmi cipőket, s igen mutatósak, csinosak: helyes kis pántokkal, masnikkal, virág díszítésekkel, egyedi formákkal teszik a cipőket divatossá, ünnepivé. Ráadásul attól, hogy ünnepi gyerekcipőről beszélünk, nem jelenti egyben azt, hogy kényelmetlen a modell, sőt, ma már nagy figyelmet fordítanak arra, hogy ezek a cipők is finom, puha bőrből, puha talppal készüljenek, jól érezze magát benne a gyermek, míg a lábán van.

Ünnepi gyerekcipő szinte minden gyártótól

Egy-két kifejezett sportcipőt gyártó cégtől eltekintve, szinte minden gyártó készít alkalmi cipőt gyerekeknek. Nagyon csinos, kényelmes ünnepi gyerekcipőket készít például a Primigi, Richter, Falcon, D.D. StepSzamos. A Richternek nagyon helyes fiú félcipői vannak alkalomra, igazi felnőttes, férfias modellek, így kisfiúnk igazi férfivá változhat egy-egy alkalom adtán. A RenBut is nagyon csinos ünnepi cipőket gyárt, mind kislányoknak, mind kisfiúknak, s a lehetőségek tárháza végtelen. Ha ünnepi gyerekcipőt keresünk, érdemes az internetes webáruházakban körülnézni, szebbnél szebb lábbeliket találunk, melyek kényelmesek, minőséget képviselnek, s igazán csinos megjelenést kölcsönöznek minden alkalomra a viselőjének.